ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Tolga Özdinç İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN ADI: Okulumuzun adı Şehit Tolga Özdinç İlkokuludur. Adını 26.06.2016 tarihinde Şırnak ili Uludere ilçesinde kalabalık bir terörist grubuyla girdiği çatışmada şehit olan askerimizin adından almaktadır.

Vatan için şehit olan Aziz Şehidimizin Ruhu Şad olsun.

Köyün kurucuları 1877 Osmanlı – Rus savaşı esnasında Kars ilinin Ardahan ilçesinden göç ederek buraya gelip yerleşenlerdir. Bunun için adı (KARSLILAR) kalmıştır.

OKULUMUZUN YERİ: Okulumuz Adana'nın kuzeyinde, Mahfesığmaz'ın uç noktasında, Seyhan Baraj Gölünün kenarındadır. Doğusunda  Çoban Dede Türbesi Batısında Kurttepe vardır.

Okulumuz 1962 yılında köy içinde bir evde eğitim öğretime başlamış olup, hemen bir yıl sonra kendi binasına taşınmıştır. Tek derslikli bu binada 1994 yılına kadar birleştirilmiş sınıf şeklinde eğitim öğretim hizmetini yürütmütür. Okulumuzda müstakil sınıflı normal eğitim hizmeti ilk defa 1994 yılında yeni binasında başlamıştır. Şu anda okulumuz ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 01.11.2019 - Güncelleme: 15.05.2024 11:55 - Görüntülenme: 473